UPGRADE JE TERRASgroenterras projecten

Projecten die de impact weergeven van onze diensten. Een terras ondergaat namelijk een ware metamorfose, waardoor de beleving van je buitenruimte anders aanvoelt. Bovendien stimuleert het ook de sfeer in huis. Je leefruimte staat immers in direct contact met je terras, balkon of patio waardoor je ook binnenskamer een beter gevoel krijgt.

Beschik je over een groot terras, een middelgroot koertje of een eerder klein balkon? Groenterras biedt oplossingen voor elk project. Ons team ontwerpt met oog voor detail. Wij houden vooral rekening met jouw persoonlijke situatie. Profiteer van onze expertise en haal het maximum uit je buitenruimte.
Geniet van de rust bij het thuis komen. Leef je terras!

Ter illustratie lichten wij hier graag enkele van onze projecten uit:

mini stadsbalkon
maxi make-over

Een typisch stads balkon, kleine oppervlakte, verouderde bevloering en balustrade en lelijke tussenschotten… Valt hier iets van te maken?

omgevormd tot een privé tuinpaviljoen

Benieuwd naar
de make-over
van uw balkon?

Hier werden nieuwe houten terrasplanken geplaatst. In hetzelfde materiaal werd een op maat gemaakte bank geïnstalleerd. Deze zitbank heeft een geïntegreerde bloembak waarin een geurende klimplant (Toscaanse jasmijn) werd geplant. Deze zal mettertijd zijn weg zal vinden langs het framewerk.

Aan de andere kant werd een verticale tuin met irrigatiesysteem gecreëerd. De tuin bestaat uit een 50-tal schaduw-minnende kruiden, plantjes en bloemen. Alles in aparte potjes, makkelijk in onderhoud en vervanging.

Als laatste hebben we alles aangekleed met comfortabele buitenkussens, mobiele verlichting en buitentapijten

nieuwbouw terras
geoptimaliseerd

Een terras van een nieuwbouwappartement… Niettemin nieuwbouw piekert de eigenaar zich suf hoe dit gezellig te maken? Bekijk het project voor en na

omgevormd tot een zuiders getint privé resort

Benieuwd naar
de optimalisatie
van uw terras?

Doordat we de bestaande tegels vervingen door recuperatie houten planken onstond een warm gevoel. Bovendien werkten we in ditzelfde hoogwaardige hout een bartablet uit, alsook een bloembak over de volledige lengte van het balkon. Om de diversiteit te bevorderen plantten we in deze bloembak een mix van grassen evenals grassen.

Het plafond is uitgewerkt met bamboe, die zorgt voor een zuiderse sfeer. Daarnaast dient deze bamboe ook als geleiding voor de klimplant. De blauwe regen (wisteria sinensis) plantten we in een eye-catcher bloempot, samen met een volwassen perelaar.

Vanzelfsprekend kon een verticale tuin niet ontbreken. Een groene muur met een ruim assortiment van onder andere kruiden en bloemen.

Heel discreet plaatsten we een veelvoud led spotjes, makkelijk te verplaatsen, en mobiel te bedienen

stadstuin en
dakterras versie 2.0

vier muren in ’t stad, een tuintje dat veeleer aandoet als een koertje…

omgevormd tot een groene oase van rust

Benieuwd naar
uw stadstuin
versie 2.0?

De opdracht luidde een groene buitenruimte creëren die er uit zou zien alsof die er al jaren lag. Grote troef was vanzelfsprekend de eeuwenoude treurwilg. Deze kreeg het gezelschap van tal van inheemse en uitheemse soortgenoten

Mits de aanleg van een waterpartij, met rondom ruwe granieten blokplaten, creëerden we verschillende plaatsjes waar het heerlijk vertoeven is. Zo zorgen we enerzijds voor openheid en zonne plekjes en anderzijds voor koele schaduwrijke hoekjes.

Daarnaast zorgen de cortenstaal constructies ervoor dat de klimplanten vrij spel hebben. De houten terrasplanken – recuperatiehout – zorgen voor warmte op een mooie zomeravond. Leef je terras!

Ons sociaal terras:

Adres

Koopvaardijlaan 28C
9000 Gent

Openingsuren

Ma – Vr
09:00 – 18:00

Mail ons

info@groenterras.be

Bel ons

Johan: 0475.61.85.10
Nesten: 0495.75.44.69