fbpx
 

UPGRADE JE TERRASgroenterras projecten

Projecten die de impact weergeven van onze diensten. Een terras ondergaat namelijk een ware metamorfose, waardoor de beleving van je buitenruimte anders aanvoelt. Bovendien stimuleert het ook de sfeer in huis. Je leefruimte staat immers in direct contact met je terras, balkon of patio waardoor je ook binnenskamer een beter gevoel krijgt.

Beschik je over een groot terras, een middelgroot koertje of een eerder klein balkon? Groenterras biedt oplossingen voor elk project. Ons team ontwerpt met oog voor detail. Wij houden vooral rekening met jouw persoonlijke situatie. Profiteer van onze expertise en haal het maximum uit je buitenruimte.
Geniet van de rust bij het thuis komen. Leef je terras!

Ter illustratie lichten wij hier graag enkele van onze projecten uit:

buitenruimte vs
buitengenot

Een stadstuin met wat gras en beplanting… maar zeker niet optimaal benut

omgevormd tot een groen paradijs

Benieuwd naar
de make-over
van uw stadstuin?

Vroeger was er plaats voor een kleine tafel. Na onze ingreep kan men comfortabel tafelen met 10 personen. Om het extra gezellig te maken maakten we een pergola waar lampionnen kunnen worden aan opgehangen. In de toekomst zal een “blauwe regen” daar ook zijn blad, bloem en geur profileren.

Er werd een langwerpige plantenbak en vijver geïnstalleerd die dienst doen als scheiding tussen terras -en lounge gedeelte. Om het hoogteverschil op te vangen installeerden we een trap in organische vorm

De bestaande planten werden behouden en waar nodig gesnoeid. Extra bomen en klimplanten werden toegevoegd om lelijke zichten te verbergen en meer geborgenheid te creëren

Met passende bamboe omheining, poorten uit ijzerwerk, mooi en comfortabel meubilair, plantenbakken en verlichting krijgen we een feeëriek resultaat. Deze familie heeft alvast de klik gemaakt meer buiten te leven

zon en
schaduw terras

Een appartement met 2 terrassen… beide aan een opknapbeurt toe

omgevormd tot een zonneterras en schaduwrijke leeshoek

Benieuwd naar
uw zon of schaduw
terras?

Om beide terrassen optimaal te benutten dienden we eerst privacy te creëren. Langwerpige plantenbakken op maat werden geankerd over de gehele lengte van het terras. Aan de zuidkant werd bovendien een gebogen metaal constructie gemaakt die als pergola dient.

Om het geheel lichter te maken werden de muren gekaleid en werd de bestaande plankenvloer geruild voor keitjes. Beide in lichte teint om het ruimtegevoel te vergroten.

Een buitenkast op maat zorgt vanzelfsprekend voor bergruimte, maar doet ook dienst als tafel om iets uit je handen te leggen. Het bamboe meubilair met comfortabele kussens is uiterst licht dus kan makkelijk verplaatst worden.

Bij de plantenkeuze werd rekening gehouden met de oriëntatie van beide terrassen. Deze laat ons toe een selectie groen te integreren waar het ganse jaar door iets gebeurt. Zowel qua bloei als geur. De bloei van de ene plant sluit mooi aan bij het ontwaken van de andere.  Als eyecatcher plaatsen we een palmboom die meteen voor zuiderse sferen zorgt.

Ook bij donker wordt genoten van het terras door de tientallen led spotjes die overal geïntegreerd werden .

Triangel koertje
klinkt als muziek

Een triangel vormig koertje… ongelukkig qua oppervlakte zou je denken

geoptimaliseerd tot kindvriendelijk terras

Benieuwd naar
een totaalconcept
van uw koertje?

Een triangel koertje laten klinken als muziek in de oren. De opdracht zelf klonk ook als muziek in onze oren

Gezien de beperkte oppervlakte opteerden we om plantenbak op hoogte te installeren. Een niet te onderschatten klus die zeker en vast de moeite loonde.

De pergolastructuur en horizontale kabelgeleiders zorgen niet alleen voor begrenzing en intimiteit. Ze doen ook dienst als drager voor planten zodat de lijke zichten weggegomd worden.

Verder werd een zwevende bank gemonteerd met achterliggende beplanting en verlichting. De gewonnen ruimte kan ingevuld worden naar believen.  Er wordt een tafel bijgeplaatst als er gasten komen. Of alles wordt vrijgemaakt indien de kinderen vrij spel hebben.

mini stadsbalkon
maxi make-over

Een typisch stads balkon, kleine oppervlakte, verouderde bevloering en balustrade en lelijke tussenschotten… Valt hier iets van te maken?

omgevormd tot een privé tuinpaviljoen

Benieuwd naar
de make-over
van uw balkon?

Hier werden nieuwe houten terrasplanken geplaatst. In hetzelfde materiaal werd een op maat gemaakte bank geïnstalleerd. Deze zitbank heeft een geïntegreerde bloembak waarin een geurende klimplant (Toscaanse jasmijn) werd geplant. Deze zal mettertijd zijn weg zal vinden langs het framewerk.

Aan de andere kant werd een verticale tuin met irrigatiesysteem gecreëerd. De tuin bestaat uit een 50-tal schaduw-minnende kruiden, plantjes en bloemen. Alles in aparte potjes, makkelijk in onderhoud en vervanging.

Als laatste hebben we alles aangekleed met comfortabele buitenkussens, mobiele verlichting en buitentapijten

nieuwbouw terras
geoptimaliseerd

Een terras van een nieuwbouwappartement… Niettemin nieuwbouw piekert de eigenaar zich suf hoe dit gezellig te maken? Bekijk het project voor en na

omgevormd tot een zuiders getint privé resort

Benieuwd naar
de optimalisatie
van uw terras?

Doordat we de bestaande tegels vervingen door recuperatie houten planken onstond een warm gevoel. Bovendien werkten we in ditzelfde hoogwaardige hout een bartablet uit, alsook een bloembak over de volledige lengte van het balkon. Om de diversiteit te bevorderen plantten we in deze bloembak een mix van grassen evenals grassen.

Het plafond is uitgewerkt met bamboe, die zorgt voor een zuiderse sfeer. Daarnaast dient deze bamboe ook als geleiding voor de klimplant. De blauwe regen (wisteria sinensis) plantten we in een eye-catcher bloempot, samen met een volwassen perelaar.

Vanzelfsprekend kon een verticale tuin niet ontbreken. Een groene muur met een ruim assortiment van onder andere kruiden en bloemen.

Heel discreet plaatsten we een veelvoud led spotjes, makkelijk te verplaatsen, en mobiel te bedienen

petieterig zielloos koertje

Een miniem koertje van ocharme 3 op 2m, en ook nog omringd door metershoge muren… voorheen werd het enkel gebruikt als bergruimte voor vuilnis en lege bierbakken

omgevormd tot een speelse bar ruimte met loungenet

Benieuwd naar
de optimalisatie
van uw koertje?

Om de beperkte ruimte optimaal te benutten werd verticaal gedacht. Er werd een frame gemaakt zodat een loungenet kon worden gespannen. Deze  constructie is heel licht en onopvallend. Deze ingreep zorgt er echter voor dat de buitenruimte  quasi verdubbelt in oppervlakte.

De lelijke planchetten op de linkermuur werden volledig gecamoufleerd met erica matten. Deze heidematten lopen door tot aan het op-maat-gemaakt meubel, waarin ook een cortenstaal bartablet werd verwerkt. In het meubel kan  men vuilnis, bbq en dergelijke kwijt.

Om het geheel een speels karakter te geven werd geopteerd voor kleurrijke barstoelen in combinatie met RGB verlichting.

In de hoek plaatsen we een kweepeer boom en iets verder een klimhortensia die mettertijd een groot deel van de muur zal innemen. Deze geeft ook mooie bloemen in het seizon. Om nog meer groen te integreren zonder plaatsgebrek te lijden, werd een lange planter op hoogte geplaatst. We kozen voor een mengeling van bladhoudend en geurend. Alles werd voorzien van een irrigatiesysteem.

stadstuin en
dakterras versie 2.0

vier muren in ’t stad, een tuintje dat veeleer aandoet als een koertje…

omgevormd tot een groene oase van rust

Benieuwd naar
uw stadstuin
versie 2.0?

De opdracht luidde een groene buitenruimte creëren die er uit zou zien alsof die er al jaren lag. Grote troef was vanzelfsprekend de eeuwenoude treurwilg. Deze kreeg het gezelschap van tal van inheemse en uitheemse soortgenoten

Mits de aanleg van een waterpartij, met rondom ruwe granieten blokplaten, creëerden we verschillende plaatsjes waar het heerlijk vertoeven is. Zo zorgen we enerzijds voor openheid en zonne plekjes en anderzijds voor koele schaduwrijke hoekjes.

Daarnaast zorgen de cortenstaal constructies ervoor dat de klimplanten vrij spel hebben. De houten terrasplanken – recuperatiehout – zorgen voor warmte op een mooie zomeravond. Leef je terras!

Ons sociaal terras:

Adres

Koopvaardijlaan 28C
9000 Gent

Openingsuren

Enkel op afspraak

Mail ons

info@groenterras.be

Bel ons

Johan: 0475.61.85.10
Nesten: 0495.75.44.69