fbpx
 

STAY TUNEDvandaag is het begin van iets nieuws

Welkom op onze groenterras blog.

Tot onze grote verbazing constateren we bijna dagdagelijks dat quasi niemand iemand iets doet met zijn buitenruimte. Een terras, balkon of patio in een stedelijke omgeving wordt veelal enkel gebruikt voor vuilzakken en lege bierbakken.

Vandaar onze groenterras blog waar wij als bedrijf de aandacht willen vestigen wat de mogelijkheden zijn om aan terras optimalisatie te doen. Het is onze missie om mensen in de stad te helpen met hun buitenruimte.

Voor architecten en interieurarchitecten eindigt de woonruimte meestal bij de glazen schuifdeur.  Voor tuinarchitecten is de kleinschaligheid van deze opdrachten niet aanlokkelijk genoeg.

Het klimaat is iets dat iedereen aanbelangt. We moeten de CO2 uitstoot naar beneden halen. Door meer groen te creëeren gaan we oververhitting tegen en halen we CO2 uit de lucht. Wij denken dus in verticale tuinen en in het gebruik van volwassen klimplanten en bomen.

Het groenterras team is overtuigd dat terrasoptimalisatie met aandacht voor groen een win-win situatie is voor ten eerste de terraseigenaar, ten tweede voor de buren en ten derde voor de esthetiek en levenskwaliteit in de stad.

Gent bijvoorbeeld telt 150.000 gebouwen. Mocht elk gebouw 2m² extra groen scheppen betekent dit op vrij korte termijn 30ha extra groen in de stad. Dit lijkt een eenvoudig te realiseren streefdoel.

Met deze blog willen wij af en toe topics aanhalen die inspireren tot het vergroenen van onze buitenruimtes. Eigen initiatieven kunnen wij alleen maar toejuichen, en voor diegene die het bos door de bomen niet zien bieden wij graag onze diensten aan.

AllBloemenImmoInrichtingKruidenNatuurPlantenTuinierenVerlichting

QUOTESzorg steeds voor een goed gevoel

Op het terras, in de zon, even helemaal niets, puur geluk

Het terras is de enige plek, ook al zitten we alleen, waar we ons niet eenzaam voelen

Geluk zit niet in grote dingen. Geluk is terras, een zacht briesje, koffie en favoriete muziek

Ons sociaal terras:

Adres

Koopvaardijlaan 28C
9000 Gent

Openingsuren

Enkel op afspraak

Mail ons

info@groenterras.be

Bel ons

Johan: 0475.61.85.10
Nesten: 0495.75.44.69