fbpx
 

OMDAT MOEDER (AARDE) HET ZEGTwat drijft ons?

Waarom geloven wij in een groenterras?

Wij zijn overtuigd dat mensen die een terras, balkon of patio hebben “goud” bezitten, maar niet in staat zijn om dit te valoriseren. Meer dan ooit hecht men belang aan buitenruimte en groen… en terecht! Hoe komt het dan dat de overgrote meerderheid gewoonweg niets doet met hun balkon of terras? Waarom geen groenterras? Contacteer ons voor meer info

Als wij wandelen door de stad worden we steeds geconfronteerd met hetzelfde fenomeen: Terrassen tonen enkel wat goedkoop tuinmeubilair, hier en daar enkele potjes met ongelukkig uitziende plantjes naast veelal een PMD zak en een lege bierbak… Dit fenomeen zie je zowel aan de rand als in het centrum waar appartementen peperduur verkocht worden.

Hierin zien wij onze bestaansredenen

Wij willen onze diensten aanbieden om kwalitatieve buitenruimtes te creëren om zodoende de saaiheid van het hedendaagse stadsbeeld te doorbreken.  Waarom niet in iedere straat een groenterras? Een groenterras wordt een volwaardige terraskamer; een ruimte die groen en mooi oogt van zowel binnenskamers als vanop straat.

Onze groenterrassen zullen de woonomgeving en huizenmarkt opwaarderen. Tel daar bovenop nog eens alle voordelen van groen in de stad: groen verbetert het lokale klimaat en de luchtkwaliteit. Groen dient als geluidsdemper en groen bevordert de mentale en fysieke gezondheid.

Het klimaat is iets dat iedereen aanbelangt. We moeten de CO2 uitstoot naar beneden halen. Door meer groen te creëeren gaan we oververhitting tegen en halen we CO2 uit de lucht. Wij denken dus in verticale tuinen, plantenbakken en kruidenbakken op maat. Wij gebruiken volwassen klimplanten en bomen.

We zijn overtuigd dat terrasoptimalisatie met aandacht voor groen een win-win situatie is voor ten eerste de terraseigenaar, ten tweede voor de buren en ten derde voor de esthetiek en levenskwaliteit in de stad.

Gent bijvoorbeeld telt 150.000 gebouwen. Mocht elk gebouw 2m² extra groen scheppen betekent dit op vrij korte termijn 30ha extra groen in de stad. Dit lijkt een eenvoudig te realiseren streefdoel.

En omdat een beeld soms meer zegt dan duizend woorden vind je hieronder enkele willekeurige foto’s van ons straatbeeld, alsook enkele foto’s van geslaagde projecten in het buitenland waar wij onze inspiratie halen

Groenterras waarom lelijk_1

Waarom groenterras?

Groenterras waarom lelijk_2

Hier is meer mee te doen

Groenterras waarom lelijk_3

Waarom groenterras?

Groenterras waarom lelijk_4

Hier is meer mee te doen

Ons sociaal terras:

Adres

Koopvaardijlaan 28C
9000 Gent

Openingsuren

Enkel op afspraak

Mail ons

info@groenterras.be

Bel ons

Johan: 0475.61.85.10
Nesten: 0495.75.44.69