fbpx
 

Immo beseft het belang van groen

05/01/2022by Nesten0

immo markt beseft ten volle de voordelen van meer groen in de stad

De stadstuin van de toekomst: het groenterras

Wie rondwandelt in een stad zal merken dat er naast enkele parken maar weinig groen te vinden is. Daar wil Johan de Temmerman van Groenterras verandering in brengen. Zijn bedrijf vormt kleine en grote buitenruimtes in steden om tot groene buitenkamers. Groenterras, here we come!

Een Groenterras is het aanpakken van ELKE MOGELIJKE buitenruimte in de stad, om het even of het gaat over een balkon, een terras, een koer,….om het even of het hoort bij een appartement of een huis, om het even wat de oriëntatie is.

Het ‘aanpakken’ wil zeggen dat we deze omvormen tot vergroende buitenkamers. Om dit te doen gebruiken we uiteraard ook de hoogte. Indien er geen muren zijn maken we hiervoor een lichte losstaande metaalconstructie om groen aan te hangen. Verticale tuinen (kan in elke maat), volwassen klimplanten en volwassen (fruit)bomen vormen de basis van een terras in 3D. Verlichting met prikspots naar de beplanting van onderuit zorgen voor een feerieke sfeer van zodra het donker wordt. Zo er géén stopcontacten zijn zoeken we mogelijkheden in zonne energie of accu-lampen die binnen kunnen opgeladen worden. Dit is de basis die dan verder uitgewerkt wordt naar de wensen van de klant met eventueel andere vloer, aangepast meubilair, buitenairco, buitentapijten, zonnewering, windbreking,…. Het resultaat is dus een buitenkamer die veelal de lievelingsplek in huis wordt om koffie te drinken, te aperitieven, te lezen, te chillen,….

Met een groenterras kan je quasi alle ‘issues’ van buitenruimtes oplossen mbt verhogen van privacy, ‘weggommen’ van mindere zichten of camoufleren lelijke hoeken. Ook aan het probleem van rondslingerende vuilzakken is gedacht: we werken met kruidenbakken/bloembakken met ingewerkte lade om vuilbakken in weg te stoppen. Van 3m² tot 200m² is het altijd mogelijk een groenterras in te richten. Met multifunctioneel meubilair is het mogelijk om ook op een minimale oppervlakte heel veel te doen.

Hoe werkt het concreet? Om het even wie een buitenruimte heeft, of wie bvb een woning wil kopen/verkopen met buitenruimte waar niet onmiddellijk duidelijk is wat de mogelijkheden ervan zijn, kan ons vragen een studie daarvan te maken. Dan komen we in detail opmeten, maken ontwerp in 3D met een kostenraming. Wie het ontwerp dan wil laten uitvoeren krijgt het kant en klaar volgens afspraak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *